COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční pomerančová marmeláda

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Čarování s ovocem na Lucii

asi 4 sklenice

pro zkušené 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční pomerančová marmeláda

Přísady:

pomerančová kůra ze 3 chemicky neošetřených pomerančů
9 ks pomeranč větších (500 g pomerančových filátek)
500 ml džus pomerančový 100%
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr

preparation

příprava

1

Pomeranče omyjeme teplou vodou a osušíme. Oloupeme velmi tenkou vrstvu kůry a nakrájíme na jemné proužky nebo můžeme použít škrabku na citrusy. Všechny pomeranče vyfiletujeme* a rozmixujeme.

2

Do velkého hrnce vložíme rozmixované pomeranče, šťávu a kůru. Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

3

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

4

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařené marmelády. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční pomerančová marmeláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 134 kJ
32 kcal
1017 kJ
243 kcal
Tuky 0.06 g 0.49 g
Sacharidy 7.60 g 58.47 g
Bílkoviny 0.08 g 0.60 g