COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční pomerančová marmeláda

Čarování s ovocem na Lucii

O nás 4 sklenice

předpokládáme již zkušenost s pečením 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční pomerančová marmeláda

Přísady:

pomerančová kůra ze 3 chemicky neošetřených pomerančů
9 ks pomeranč větších (500 g pomerančových filátek)
500 ml džus pomerančový 100%
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr

preparation

příprava

1

Pomeranče omyjeme teplou vodou a osušíme. Oloupeme velmi tenkou vrstvu kůry a nakrájíme na jemné proužky nebo můžeme použít škrabku na citrusy. Všechny pomeranče vyfiletujeme* a rozmixujeme.

2

Do velkého hrnce vložíme rozmixované pomeranče, šťávu a kůru. Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

3

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

4

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařené marmelády. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční pomerančová marmeláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 134kJ
32kcal
1017kJ
243kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka