Flag

Višňový koláč s kokosem

asi 16 porcí
Jednoduché
40
Ovocná  dobrota s kokosovou drobenkou
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na náplň
350 gkompot višňový (po odkapání)
1 baleníNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
400 mlšťáva z kompotu (případně dolít vodou)
50 gcukr
Na drobenku
150 gkokos strouhaný
50 gcukr
200 gzakysaná smetana
Na těsto
200 gmáslo nebo margarín
200 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
250 ghladká mouka
špetkasůl
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně necháme kompot odkapat na sítku a šťávu přitom zachytíme.

2

Na přípravu drobenky v míse smícháme kokos s cukrem. Přidáme zakysanou smetanu a ručně vypracujeme drobenku.

3

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou se solí a kypřicím práškem a krátce na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Korpus necháme mírně vychladnout.

5

Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale, ale místo mléka použijeme šťávu z kompotu a 50 g cukru. Do horkého pudingu vmícháme višně, naneseme na předpečený korpus a uhladíme. Povrch rovnoměrně posypeme drobenkou. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 3. Doba pečení: asi 20 minut

6

Koláč necháme vychladnout.