Flag

Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

asi 12 porcí
Jednoduché
120
Lahodný banánový chlebíček potěší sladkou polevou.
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch chlebíčku můžeme posypat vlašskými ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 gcukr
špetkasůl
0,5 KLskořice mletá
200 gmáslo rozpuštěné
3 ksbanán
2 ksvejce slepičí
50 gořechy vlašské nasekané
Na polevu
200 gmoučkový cukr
50 mlvoda
125 mlsmetana ke šlehání 33%
1,5 PLrum tmavý
Ještě potřebujeme
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, solí a skořicí. Přidáme máslo, rozmačkané banány, vejce a ořechy a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 55 - 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Chlebíček necháme vychladnout a odebereme ho z formy.

3

Na přípravu polevy na pánvi přivedeme k varu cukr s vodou a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme smetanu s rumem a krátce povaříme. Odstavíme a necháme asi 30 minut zchladnout. Poté polevu naneseme na povrch chlebíčku.

Náš tip

  • Povrch chlebíčku můžeme posypat vlašskými ořechy.