Flag

Bezinkové želé se zázvorem

asi 3 sklenice
Středně obtížné
40
Zahřeje, když sluníčko již nehřeje
Přísady
Příprava
Náš tip
Pomerančovou šťávu můžeme nahradit 100% pomerančovým džusem. Kandovaný zázvor můžeme nahradit kandovaným ananasem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
400 mlbezinkový sirup - šťáva (z 900 g plodů bezu)
400 mlšťáva pomerančová (asi z 5 pomerančů)
75 gzázvor kandovaný (nadrobno nakrájený)
1 baleníŽelírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
1

Ve velkém hrnci dobře promícháme bezinkovou šťávu s pomerančovou šťávou. Přidáme kandovaný zázvor a Super želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 - 2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Pomerančovou šťávu můžeme nahradit 100% pomerančovým džusem. Kandovaný zázvor můžeme nahradit kandovaným ananasem.