Flag

Čokoládové adventní řezy

asi 24 porcí
Jednoduché
65
Během adventního času si můžete připravit rychlé řezy s Dr. Oetker Pudingem čokoládovým a ozdobené Sněhovými vločkami.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 gmáslo změklé
230 gmoučkový cukr
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná KLPerníkové koření Dr. Oetker
6 ksvejce slepičí
150 ghladká mouka
3 baleníDr. Oetker Puding příchuť Čokoláda
2 zarovnané KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň a potření
450 gmeruňková marmeláda
Na polevu a ozdobení
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Sněhové vločky Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Čokoláda
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Sněhové vločky Dr. Oetker
1

V míse vyšleháme máslo, moučkový cukr, skořicový cukr a koření šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně po jednom zašleháme vejce. Mouku smícháme s pudingovým práškem a kypřicím práškem, vaječnou pěnou a opatrně ručně zamícháme.

2

Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Vychladlý korpus podélně jednou rozřízneme, natřeme polovinou marmelády a přiložíme druhou polovinu korpusu. Zbylou marmeládu v hrnečku za stálého míchání rozpustíme.

4

Horkou marmeládou potřeme celý povrch řezů a uložíme je na ½ hodiny do chladničky.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale, nalijeme na korpus, rozetřeme a dozdobíme vločkami. Po ztuhnutí krájíme na řezy.