Flag

Jahodové blues

asi 12 porcí
Jednoduché
40
potlesk zaručen
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníPiškotové variace Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
50 mlolej
50 mlvoda
3 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
100 gzakysaná smetana
100 gmoučkový cukr
150 gjahody
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
4 zarovnané PLdžem jahodový
Na ozdobení
1 baleníČokoládové číslice & písmenka Dr. Oetker
1 baleníČokoládová srdíčka Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér
elektrický ruční šlehač
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Čokoládová srdíčka Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme směs na piškotové těsto s vejci, olejem, vodou a kakaem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 40 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Korpus necháme ve formě vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy a podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh se smetanou a cukrem. Jahody rozmixujeme a vmícháme do směsi. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Náplň obarvíme gelovou barvou.

4

Povrch korpusů potřeme rozehřátým džemem. Spodní díl korpusu přeneseme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy. Korpus potřeme polovinou náplně, přiložíme druhou polovinu korpusu a potřeme zbytkem náplně.

5

Dozdobíme písmenky a srdíčky a necháme v chladničce ztuhnout.