Flag

Jahodové tartaletky

asi 8 porcí
Jednoduché
80
S tenkou vrstvou Dort- želé Dr. Oetker jahody zůstanou krásně čerstvé.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
120 gšpaldová mouka hladká
50 gcukr
špetkasůl
20 gmandlová mouka
75 gmáslo změklé nebo margarín
1 ksvejce slepičí
Na krém
50 gmáslo změklé
1 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
50 gcukr
1 ksvejce slepičí
50 gmandlová mouka
2 - 3 KLGustin bez lepku Dr. Oetker
Na ozdobení
2 PLdžem jahodový
200 gjahody čerstvé
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukr
50 gpistácie nasekané
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
8 ksformičky na tartaletky (Ø 10 cm)
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, solí a mandlovou moukou. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Na přípravu krému v míse vyšleháme máslo s dření z lusk s cukrem elektrickým ručním šlehačem do pěny. Přidáme vejce a mandlovou mouku smíchanou se škrobem a vyšleháme dohladka. 

3

Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 8 stejných dílů. Každý díl vymačkáme do vymazané formičky a položíme na plech. Pomocí vidličky těsto na několika místech propícháme. Krém rozdělíme na těsto a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Tartaletky necháme zchladnout. Poté vyklopíme z formiček a necháme zcela vychladnout.

5

Potřeme džemem, ozdobíme plátky jahod a naneseme želé připravené s vodou a cukrem podle návodu na obale. Povrch posypeme pistáciemi.  Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.