Flag

Linecké halloweenské mozky

asi 25 kusů
Jednoduché
35
Netradiční a originální linecké pečivo na halloweenskou párty.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBábovka Dr. Oetker
250 gmáslo změklé nebo margarín
1 ksvejce slepičí
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Na slepení
150 gdžem malinový nebo jahodový
Na ozdobení
2 balíčkyPoleva světlá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
asi 25 kusůořechy vlašské (půlky)
Ještě potřebujeme
formička na vykrajování ve tvaru oválku (ø 8 cm)
2 ksplech na pečení
Picture - Bábovka Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá  Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse směs na bábovku, máslo nebo margarín, vejce, kůru a ručně vypracujeme hladké těsto.

2

Z těsta vyválíme na lehce pomoučněné pracovní desce plát o tloušťce 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrojíme oválky. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Oválky necháme vychladnout.

4

Džemem vždy 2 ovály slepíme k sobě.

5

Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu na obale. Část polevy nalijeme do misky a obarvíme červenou barvou. Oválky polijeme světlou polevou a půlky ořechů namočíme do červené polevy a ihned naneseme na povrch polevy a necháme  zatuhnout. Zbylou červenou polevou povrch pocákáme a necháme zatuhnout.