Flag

Mramorový koláč

asi 24 porcí
Jednoduché
70
Jednoduchý a klasický Mramorový koláč s Holandským kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
6 ksbílek
250 gmáslo změklé
500 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
6 ksžloutek
500 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 mlsmetana ke šlehání 33%
3 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a smetanu a vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné vmícháme kakao. Těsto po lžících střídavě naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Koláč necháme vychladnout.