Flag

Roláda s kávovým krémem

1 roláda
Jednoduché
30
na každou příležitost
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
4 ksbílek
4 ksžloutek
4 zarovnaných PLcukr
50 gmouka polohrubá
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
300 mlmléko polotučné
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
60 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PLinstantní káva
250 gmáslo změkklé
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a sníh a metličkou vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Roládu stočíme i s papírem na pečení a necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalejeme do kastrůlku polovinu mléka a přivedeme do varu. Ve zbylém množství mléka metličkou rozmícháme Zlatý klas s cukrem, vanilínovým cukrem a kávou. Vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání povaříme asi 1 minutu. Krém za občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo s vychlazeným krémem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

4

Z vychladnuté rolády stáhneme papír na pečení a naplníme 2/3 krému. Srolujeme, potřeme krémem a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme podle vlastní fantazie. Odložíme do chladničky ztuhnout.