Flag

Šišky jablkovo-pudingové

asi 12 porcí
Jednoduché
30
Šťavnaté k nakousnutí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 ksjablko větší (oloupané a nakrájené na 12 dílků)
1 PLcitrónová šťáva
150 ghladká mouka
4 zarovnaných KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
40 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
50 mlmléko polotučné
50 mlolej
75 gtvaroh polotučný
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
250 mlmléko plnotučné
20 gcukr
Na posypání
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
pánev na smažení s vyšším okrajem
asi 500 mlolej na smažení
cukrářský sáček s malou špičkou
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Nakrájené jablko zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouky s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, olej a tvaroh a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a do každého dílu zabalíme dílek jablka. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.

Doba smažení: asi 8 minut

3

Vyjmeme z oleje a necháme zchladnout.

4

Na přípravu náplně uvaříme se Zlatého klasu, mléka a cukru puding. Puding odstavíme a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté naplníme puding do cukrářského sáčku a vlažné šišky naplníme.

5

Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.