Flag

Slepované vánoční cukroví

asi 40 kusů
Jednoduché
40
Křehké vánoční pečivo, směs Bábovky v kombinaci s Holandským kakaem Dr. Oetker a pikantním džemem.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBábovka Dr. Oetker
100 gmandlová moučka
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 ksžloutek
160 gmáslo
2 PLsmetana ke šlehání 33%
2 PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na potření a slepení
trochuvoda
200 gpikantní džem
Ještě potřebujeme
plech na pečení
formičky na vykrajování s vánočními motivy
Picture - Bábovka Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s mandlovou moučkou a vanilínovým cukrem. Přidáme žloutek, máslo a smetanu. Do poloviny těsta přidáme kakao a ručně vypracujeme na hladká těsta.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pláty o tloušťce asi 0,5 cm. Vykrajujeme různé tvary a naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vodou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Pečivo necháme vychladnout.

4

Vychladlé pečivo slepujeme k sobě džemem.