Flag

Strouhaný koláč s tvarohem

asi 24 porcí
Jednoduché
40
Lehký a lahodný koláč připravený za pomoci Holandské kakao Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Ještě potřebujeme
1 ksplech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
struhadlo
potravinářská folie
Na těsto
400 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
3 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 gmáslo změkklé
4 PLmléko polotučné
1 ksžloutek
Na náplň
750 gtvaroh polotučný
300 gmoučkový cukr
3 ksžloutek
2 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
4 ksbílek
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, mléko a žloutky a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

2

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, žloutky, extraktem a Zlatým klasem a metličkou vymícháme dohladka. V jiné míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Poté sníh zlehka vmícháme do náplně.

3

Polovinu těsta na hrubém struhadle nastrouháme na dno vymazaného a moukou vysypaného plechu. Naneseme náplň, uhladíme a zbytek těsta nastrouháme stejnoměrně na náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

4

Koláč necháme vychladnout.