Flag

Sváteční bábovka

asi 16 porcí
Jednoduché
30
Lahodná bábovka připravená s pomocí Polevy tmavé Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmáslo
350 gmoučkový cukr
4 ksvejce slepičí
200 gsmetana ke šlehání 33%
500 gmouka polohrubá
2 zarovnaných KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 gkandované ovoce (pomeranč nebo meruňky)
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo s cukrem, vanilinovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka . Přidáme smetanu a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto dobře propracujeme. Přidáme kandované ovoce, těsto nalijeme do formy na bábovku vystříkané Backsprayem podle návodu na obale . Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 50 - 55 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Bábovku necháme mírně zchladnout, vyklopíme ji na servírovací talíř a necháme vychladnout. Polevu připravíme podle návodu a bábovku polijeme.