Flag

Vánoční ozdoby

asi 20 kusů
Jednoduché
60
Jedlá dekorace nebo i jako jedlý vánoční dárek. Při zdobení se fantazii meze nekladou!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníPerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
150 gpomazánkové máslo bez příchuti
Na ozdobení
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
2 balíčkyPoleva světlá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
formičky na vykrajování s vánočními motivy
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá  Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s vodou a olejem. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Perník necháme vychladnout. Poté ho rozdrobíme do mísy, přidáme pomazánkové máslo a ručně vypracujeme dohladka. Z těsta vytvarujeme asi 20 kulatých ozdob, uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.

3

Polevy rozpustíme podle návodu na obalu. Ozdoby polijeme, ihned ozdobíme zdobením a necháme v chladničce ztuhnout.

4

Fondán rozválíme, vykrájíme dekorace a ozdobíme zdobením dle vlastní fantazie. Nakonec vytvarujeme z fondánu obarveného žlutou barvou konce ozdob se závěsným ouškem.