Na přípravu ganache z hořké čokolády nasekáme čokoládu na kousky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň nožem vyškrábneme. V kastrůlku přivedeme smetanu s dření k varu. Odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a máslo a metličkou mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Ganache naneseme do mísy a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Stejným způsobem připravíme i ganache z mléčné a bílé čokolády.
Vychladlou ganache vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naplníme do cukrářského sáčku a do košíčků tvoříme lanýže.
Ozdobíme dle vlastní fantazie a chuti.
Lanýže uchováváme v chladničce.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení