Flag

Halloweenský dýňový páj

asi 12 porcí
Středně obtížné
40
podzimní pochoutka
Přísady
Příprava
Náš tip
Páj chutná skvěle teplý i studený.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
váleček

Přísady

Na náplň
500 gdýně
2 PLolej slunečnicový
1 kscibule
1 zarovnaných KLsůl
0,5 KLpepř mletý
1 zarovnaných KLprovensálské koření
100 mlzeleninový vývar
150 gšunka
3 ksvejce slepičí
125 gzakysaná smetana
2 stroužkyčesnek
1 zarovnaných PLGustin bez lepku Dr. Oetker
100 gtvrdý sýr strouhaný
3 PLdýňová semínka oloupané
Na těsto
350 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných KLsůl
175 gmáslo změkklé nebo margarín
1 ksbílek
50 mlmléko polotučné
Na potření a posypání
1 ksžloutek
1 PLmléko polotučné
3 PLdýňová semínka oloupané
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně dýni oloupeme, odstraníme jádra a nakrájíme na malé kostičky. Olej zahřejeme ve velkém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, dýni, sůl, pepř a provensálské koření. Zalijeme zeleninovým vývarem, zakryjeme poklicí a necháme dusit 10 minut. Směs rozmixujeme ponorným mixérem a necháme vychladnout.

2

Na přípravu těsta smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, máslo nebo margarín, bílek, mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Polovinu těsta vyválíme, přeneseme do vymazané koláčové formy, vytvoříme okraj o výšce 3 cm a dno propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Korpus necháme vychladnout.

4

Do rozmixované dýně vmícháme nakrájenou šunku, vejce, zakysanou smetanu, rozetřený česnek, škrob, sýr a loupaná dýňová semínka. Náplň nalijeme na předpečené těsto a uhladíme. Druhou polovinu těsta vyválíme na placku, přeneseme na náplň a zlehka přitlačíme k okraji formy.

5

Těsto potřeme žloutkem rozmíchaném v mléce a posypeme dýňovými semínky. Vložíme do trouby a při teplotě jako v bodě 2. dopečeme.


Doba pečení: asi 45 minut

Náš tip

  • Páj chutná skvěle teplý i studený.