COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ananasový biskupský dort

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Recept od Mirky van Gils Slavíkové - slaďoučký dort plný sušeného ovoce s Marcipánem a kakaovým Fondánem Dr. Oetker.

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Ananasový biskupský dort

Na těsto:

250 g kompot ananasový (po odkapání)
250 g máslo změklé
250 g cukr
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
2 balíčky Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
5 ks vejce
350 g brusinky sušené
350 g meruňky sušené (nakrájené na malé kousky)
350 g rozinky
100 g mandle nasekané nahrubo
250 g hladká mouka
100 g mandlová mouka
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Fondán kakaová potahovací hmota Dr. Oetker
1 balení Marcipán Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Před přípravou těsta necháme kompot nejdříve na sítku důkladně okapat. V míse vyšleháme máslo s cukrem, pastou, kůrou a solí elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nevyšší stupeň do pěny. Po jednom zašleháme vejce. Přidáme ananas, sušené ovoce a mandle a důkladně promícháme. Přidáme mouku smíchanou s mandlovou moukou a kypřicím práškem a zamícháme. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Plynová trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 105 minut

2

Dort necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy, stáhneme papír na pečení a položíme ho na podnos.

3

Na ozdobení vyválíme pomocí válečku fondánovou hmotu na tenký plát a povrch a strany dortu jím potáhneme. Z marcipánu vytvoříme květinky a ze zbylého odkrojeného fondánu vytvoříme lístečky a dozdobíme povrch dortu.

Nutriční hodnoty na recept Ananasový biskupský dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2935 kJ
701 kcal
1197 kJ
286 kcal
Tuky 33.35 g 13.61 g
Sacharidy 93.06 g 37.98 g
Bílkoviny 10.44 g 4.26 g