Flag

Anýzové sušenky

asi 50 kusů
Jednoduché
50
Vanilka je jemným, vzácným a jedinečným kořením. Vanilkový lusk obsahuje nejméně dvě stě aromatických látek, jejichž kombinace je oceňována jako výjimečná.
Přísady
Příprava
Náš tip
Sušenky pečeme po menších dávkách (počtech), abychom je stačili ohýbat. Vychladlé sušenky by se lámaly.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 ksvejce slepičí
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
80 gmoučkový cukr
60 ghladká mouka
Na ozdobení
1 PLanýz sušený
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s vanilkovým cukrem a cukrem šlehačem do pěny. Postupně přimícháváme mouku dohladka. Z těsta pomocí dvou lžiček nanášíme hromádky na vymazaný a moukou vysypaný plech dostatečně daleko od sebe.

2

Povrch dozdobíme anýzem a necháme ještě asi 20 minut odležet. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 8 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Horké sušenky ihned přehneme přes rukojeť vařečky a necháme vychladnout.

Náš tip

  • Sušenky pečeme po menších dávkách (počtech), abychom je stačili ohýbat. Vychladlé sušenky by se lámaly.