COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lahodný banánový chlebíček potěší sladkou polevou.

asi 12 porcí

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

Na těsto:

250 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 g cukr
špetka sůl
0,5 KL skořice mletá
200 g máslo rozpuštěné
3 ks banán
2 ks vejce
50 g ořechy vlašské nasekané

Na polevu:

200 g moučkový cukr
50 ml voda
125 ml smetana ke šlehání 33%
1,5 PL rum tmavý

Ještě potřebujeme:

forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, solí a skořicí. Přidáme máslo, rozmačkané banány, vejce a ořechy a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 55 - 60 minut

2

Chlebíček necháme vychladnout a odebereme ho z formy.

3

Na přípravu polevy na pánvi přivedeme k varu cukr s vodou a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme smetanu s rumem a krátce povaříme. Odstavíme a necháme asi 30 minut zchladnout. Poté polevu naneseme na povrch chlebíčku.

Nutriční hodnoty na recept Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1792 kJ
428 kcal
1390 kJ
332 kcal
Tuky 21.27 g 16.49 g
Sacharidy 55.31 g 42.88 g
Bílkoviny 5.01 g 3.88 g