COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Lahodný banánový chlebíček potěší sladkou polevou.

O nás 12 porcí

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

Na těsto:

250 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 g cukr
špetka sůl
0,5 KL skořice mletá
200 g máslo rozpuštěné
3 ks banán
2 ks vejce
50 g ořechy vlašské nasekané

Na polevu:

200 g moučkový cukr
50 ml voda
125 ml smetana ke šlehání 33%
1,5 PL rum tmavý

Ještě potřebujeme:

forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, solí a skořicí. Přidáme máslo, rozmačkané banány, vejce a ořechy a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 55 - 60 Minuty

2

Chlebíček necháme vychladnout a odebereme ho z formy.

3

Na přípravu polevy na pánvi přivedeme k varu cukr s vodou a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme smetanu s rumem a krátce povaříme. Odstavíme a necháme asi 30 minut zchladnout. Poté polevu naneseme na povrch chlebíčku.

Nutriční hodnoty na recept Banánový chlebíček s rumovo-karamelovou polevou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1792kJ
428kcal
1390kJ
332kcal
Tuky 21.27g 16.49g
Sacharidy 55.31g 42.88g
Bílkoviny 5.01g 3.88g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek