COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Broskvovo-čokoládový koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Sváteční chuť a vzhled pro každý den

asi 24 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Broskvovo-čokoládový koláč

Na těsto:

4 ks žloutek
200 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
125 g máslo změklé
300 g mouka polohrubá
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
4 ks bílek
2 - 3 PL mléko polotučné podle potřeby

Na ozdobení:

asi 700 g kompot broskvový (po odkapání)
2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta žloutky vymícháme s cukrem a vanilinovým cukrem do pěny. Postupně přidáme máslo a lehce vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka a opatrně zapracujeme do těsta. Pokud je těsto příliš husté, přidáme 2-3 PL mléka. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

2

Na ozdobení necháme kompot na sítku odkapat. Na těsto poklademe na plátky nakrájené broskve. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

3

Po upečení necháme vychladnout. Vychladlý koláč ozdobíme polevou rozehřátou podle návodu ve vodní lázni (tvoříme tvary mince mezi plátky broskví), necháme polevu ztuhnout a pak koláč nakrájíme na kostky.

Nutriční hodnoty na recept Broskvovo-čokoládový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 800 kJ
191 kcal
1210 kJ
289 kcal
Tuky 8.05 g 12.19 g
Sacharidy 28.56 g 43.27 g
Bílkoviny 1.56 g 2.36 g