Flag

Čatní z bobulového ovoce s hořčicí

asi 4 sklenice (à 200 ml)
Jednoduché
40
Netradiční čatní s ovocem krásně ztuhne díky Želírovacímu cukru se stévií Dr. Oetker a skvěle se hodí k letnímu grilování.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na přípravu čatní můžete použít také mražené bobulové ovoce. V takovém případě nechte mražené ovoce rozmrazit a použijte i získanou šťávu.
Náš tip
Podle chuti můžete čatní krátce rozmixovat na pyré.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
asi 600 gbobulové ovoce míchané (např. maliny, ostružiny, černý a červený rybíz)
100 mlčervené víno
asi 2 KLkremžská hořčice
0,5 baleníŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
trochupepř čerstvý mletý
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
1

Příprava ovoce

Bobulové ovoce v případě potřeby omyjeme, přebereme a odvážíme 600 g. Odměříme 100 ml červeného vína.

2

Vaření čatní

Ovoce, červené víno a hořčici ve velkém hrnci dobře promícháme se Želírovacím cukrem se stévií. Za občasného míchání přivedeme do varu a alespoň 5 minut necháme vařit, občas promícháme. Čatní dochutíme solí a pepřem a ihned plníme připravené sklenice až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, ihned otočíme a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Náš tip

  • Na přípravu čatní můžete použít také mražené bobulové ovoce. V takovém případě nechte mražené ovoce rozmrazit a použijte i získanou šťávu.
  • Podle chuti můžete čatní krátce rozmixovat na pyré.