Flag

Cibulový koláč

asi 24 porcí
Středně obtížné
90
Slavnostní slaný kynutý koláč s Droždím Dr. Oetker jako silvestrovská večeře pro všechny vaše přátele.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 gmouka polohrubá
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KLcukr
2 zarovnaná KLsůl
4 PLolej
350 mlmléko polotučné vlažné
Na náplň
1 kgcibule červená
150 ganglická slanina
5 PLolej
špetkasůl
200 gtvrdý sýr nastrouhaný
4 ksvejce slepičí
koření dle chuti (mletý pepř, kmín, tymián)
200 mlzakysaná smetana
Ještě potřebujeme
hrnec větší
2 kskoláčová forma (Ø 23 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, sůl, olej a mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 20 minut vykynout.

2

Na přípravu náplně cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci ji na oleji orestujeme. Přidáme cibuli a podusíme do měkka. Osolíme a necháme vychladnout. Do vychladlé náplně přidáme sýr, vejce, koření a zakysanou smetanu a důkladně promícháme.

3

Těsto rozdělí na polovinu a pomocí válečku vyválíme na průměr formy.  Strany přimáčkneme k hraně formy a vytvarujeme asi 1 cm vysoký okraj. Náplň rozdělíme na polovinu a naneseme na těsto a uhladíme. Koláč přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 10 minut na teplém místě vykynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Koláč necháme asi 15 minut zchladnout a poté servírujeme.