Flag

Čokoládový krémeš

20 porcí
Středně obtížné
120
Oblíbený kremeš s čokoládovým krémem. Mimořádná pochoutka s Premium Pudingem Hořká Čokoláda Dr. Oetker. Neodoláte!
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo smetany ke šlehání můžeme použít 2 balíčky Šlehačky pařížské Dr. Oetker, kterou připravíme podle návodu na obale.
Náš tip
Kremeš můžeme před podáváním posypat také kakaem, případně použít zdobicí šablony.
Náš tip
Kremeš krájíme důkladně vychlazený, a to čistým nožem, který po každém řezu utřeme papírovou utěrkou.
Náš tip
Pokud se listové těsto při pečení nafoukne, po upečení na něj zlehka položíme vlhkou utěrku.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 balenílistové těsto (srolované na papíru na pečení)
Na krém
4 balíčkyPremium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
1200 mlmléko plnotučné
10 PLcukr krystal
150 gmáslo změklé
Na šlehačku
500 mlsmetana ke šlehání 33% vychlazená
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
4 PLmoučkový cukr
Na ozdobení
3 PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Premium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Pudingy uvaříme s 1 200 ml mléka a 10 PL cukru. Za občasného promíchání (aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.

2

Listové těsto vyndáme z chladničky, rozložíme a necháme aspoň 10 minut stát při pokojové teplotě.

3

Troubu předehřejeme. První plát těsta položíme na opačnou stranu plechu, propícháme vidličkou, abychom zabránili nafouknutí, a pečeme do mírného zhnědnutí.

Doba pečení: asi 8 - 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 220 °C

4

Druhé těsto ještě před pečením nakrájíme na papíru na pečení na čtverce asi 6 × 6 cm a upečeme v troubě na opačné straně plechu, stejně jako první těsto. Po upečení necháme vychladnout.

Doba pečení: asi 8 - 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 220 °C

5

V míse si elektrickým ručním šlehačem vyšleháme máslo pokojové teploty (při nízkých otáčkách). Po lžících do másla zašleháme vychladlý čokoládový puding a vyšleháme dohladka.

6

Ve druhé míse elektrickým ručním šlehačem vyšleháme vychlazenou smetanu ke šlehání se Smeta-fixy. Na závěr přidáme moučkový cukr a prošleháme.

7

Na spodní těsto rovnoměrně naneseme čokoládový krém a uhladíme. Na čokoládový krém naneseme a rozetřeme šlehačku. Upečené čtverce těsta rozložíme tak, aby nám pokryly celou plochu, a necháme v chladničce ztuhnout min. 3 hodiny. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, který sypeme přes sítko.

Náš tip

  • Místo smetany ke šlehání můžeme použít 2 balíčky Šlehačky pařížské Dr. Oetker, kterou připravíme podle návodu na obale.
  • Kremeš můžeme před podáváním posypat také kakaem, případně použít zdobicí šablony.
  • Kremeš krájíme důkladně vychlazený, a to čistým nožem, který po každém řezu utřeme papírovou utěrkou.
  • Pokud se listové těsto při pečení nafoukne, po upečení na něj zlehka položíme vlhkou utěrku.