na recept Čokoládový krémeš
2 balení | listové těsto (srolované na papíru na pečení) |
4 balíčky | Premium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker |
1200 ml | mléko plnotučné |
10 PL | cukr krystal |
150 g | máslo změklé |
500 ml | smetana ke šlehání 33% vychlazená |
2 balíčky | Smeta-fix Dr. Oetker |
4 PL | moučkový cukr |
3 PL | moučkový cukr |
elektrický ruční šlehač | |
plech na pečení (30 x 40 cm) |
Pudingy uvaříme s 1 200 ml mléka a 10 PL cukru. Za občasného promíchání (aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.
Listové těsto vyndáme z chladničky, rozložíme a necháme aspoň 10 minut stát při pokojové teplotě.
Troubu předehřejeme. První plát těsta položíme na opačnou stranu plechu, propícháme vidličkou, abychom zabránili nafouknutí, a pečeme do mírného zhnědnutí.
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 220 °C
Plynová trouba: 200 °C
Doba pečení: asi 8 - 10 minut
Druhé těsto ještě před pečením nakrájíme na papíru na pečení na čtverce asi 6 × 6 cm a upečeme v troubě na opačné straně plechu, stejně jako první těsto. Po upečení necháme vychladnout.
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 220 °C
Plynová trouba: 200 °C
Doba pečení: asi 8 - 10 minut
V míse si elektrickým ručním šlehačem vyšleháme máslo pokojové teploty (při nízkých otáčkách). Po lžících do másla zašleháme vychladlý čokoládový puding a vyšleháme dohladka.
Ve druhé míse elektrickým ručním šlehačem vyšleháme vychlazenou smetanu ke šlehání se Smeta-fixy. Na závěr přidáme moučkový cukr a prošleháme.
Na spodní těsto rovnoměrně naneseme čokoládový krém a uhladíme. Na čokoládový krém naneseme a rozetřeme šlehačku. Upečené čtverce těsta rozložíme tak, aby nám pokryly celou plochu, a necháme v chladničce ztuhnout min. 3 hodiny. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, který sypeme přes sítko.
Kremeš je středně náročný na přípravu, ale při dodržení postupu s předkrájením vrchního těsta je většinou problematické krájení kremeše opravdu jednoduché.
Díky nižšímu objemu použitého mléka krém pěkně drží a dobře se krájí.
Po odležení v chladničce přes noc těsto mírně zvlhne a lépe se konzumuje. Ztužovač šlehačky zajistí, že zákusek vydrží v chladničce cca 2–3 dny.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
959
kJ
229 kcal |
833
kJ
199 kcal |
Tuky | 16.76 g | 14.57 g |
Sacharidy | 17.31 g | 15.05 g |
Bílkoviny | 2.91 g | 2.53 g |
Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.
K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.
Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.
Ano
Odmítám
Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.
Ano
Odmítám