Flag

Ořechový dort s jahodami

asi 12 porcí
Středně obtížné
300
Svěží ořechový dort s Gustinem bez lepku Dr. Oetker a Želatinou v plátcích Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na dozdobení povrchu dortu si ponecháme část želé z jahod a nakreslíme ornamenty podle své fantazie. Želé doporučujeme ohřát, aby nebylo při kreslení tak tuhé.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 ksbílek
5 ksžloutek
150 gcukr
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
100 gmandle mleté
100 gořechy lískové mleté
Na náplň
100 mldžus jahodový
300 gjahody nakrájené na malé kousky
35 gGustin bez lepku Dr. Oetker
4 plátkyŽelatina v plátcích Dr. Oetker
500 gsmetanový sýr čerstvý
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků tuhý sníh elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Opatrně vmícháme mandle, ořechy a sníh z bílků. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy, položíme na podnos a kolem umístíme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně v kastrůlku povaříme džus s jahodami. Gustin rozmícháme v trošce vody, nalijeme do kastrůlku a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.

4

Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obale. V míse smícháme sýr s vanilínovým cukrem a kůrou. Vmícháme rozehřátou želatinu a uložíme do chladničky. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a zlehka ji vmícháme do sýrové náplně.

5

Na vychladlý korpus naneseme polovinu náplně a uhladíme. Na náplň naneseme vrstvu vychladlého želé z jahod. Povrch zakryjeme zbytkem náplně.

6

Dort uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.

Náš tip

  • Na dozdobení povrchu dortu si ponecháme část želé z jahod a nakreslíme ornamenty podle své fantazie. Želé doporučujeme ohřát, aby nebylo při kreslení tak tuhé.