COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládový velikonoční beránek  

(0)
4 5 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

nesmí chybět na svátečním stole

1 beránek

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládový velikonoční beránek  

Ještě potřebujeme:

forma na beránka
mašle
mašle

Na těsto:

125 g máslo změkklé nebo margarín
130 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 ks vejce
130 g hladká mouka
špetka sůl
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 g čokoláda mléčná nastrouhaná
50 g ořechy lískové nasekané

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
50 g ořechy lískové nasekané
1 balení Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni máslo nebo margarín, cukr a vanilínový cukr do pěny. Postupně zašleháme vejce. Mouku, sůl, kypřicí prášek, čokoládu, oříšky smícháme a zlehka zapracujeme do vaječné směsi.

2

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 50 minut

3

Po upečení necháme mírně zchladnout, vyklopíme z formy a polijeme polevou připravenou podle návodu na obale. Ihned posypeme oříšky. Po zatuhnutí dozdobíme tubičkami a mašlí.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládový velikonoční beránek  

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 16601 kJ
3965 kcal
1943 kJ
464 kcal
Tuky 244.90 g 28.64 g
Sacharidy 400.36 g 46.83 g
Bílkoviny 51.90 g 6.07 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek