Flag

Éclairs s citrónovou polevou

asi 25 ks
Středně obtížné
80
Sametové pohlazení, tradičné francouzské cukrovinky v překladu "světelný záblesk" ve spojení Zlatého klasu a Polevy v prášku s citrónovou příchutí
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
100 mlvoda
100 mlmléko polotučné
80 gmáslo
10 gcukr
1 KLsůl
125 ghladká mouka
4 ksvejce slepičí
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
400 mlmléko polotučné
70 gcukr
4 ksžloutek
150 gmáslo změklé
Na ozdobení
1 balíčekPoleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
2 - 3 PLvoda nebo mléko
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem, máslem, cukrem a solí. Přidáme mouku a vymícháme dohladka. Směs vložíme do mísy, přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme pásy dlouhé asi 9 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C


(1 plech, během prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme)

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas podle návodu na obale, ale jen se 400 ml mléka a 70 g cukru. Přidáme žloutky a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme dohladka, postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a zašleháme. Náplň vložíme do cukrářského sáčku. Pečivo podélně rozřízneme a naneseme náplň. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

4

Na ozdobení připravíme polevu s vodou nebo mlékem podle návodu na obale a povrch Éclairs polijeme. Polevu necháme zatuhnout.