COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Éclairs s marcipánovou polevou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Sametové pohlazení, tradičné francouzské cukrovinky v překladu "světelný záblesk" ve spojení Zlatého klasu a Polevy v prášku s marcipánovou polevou  

asi 25 ks

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Éclairs s marcipánovou polevou

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

100 ml voda
100 ml mléko polotučné
80 g máslo
10 g cukr
1 KL sůl
125 g hladká mouka
4 ks vejce

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml mléko polotučné
70 g cukr
4 ks žloutek
150 g máslo změklé

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku marcipánová příchuť Dr. Oetker
2 - 3 PL voda nebo mléko

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem, máslem, cukrem a solí. Přidáme mouku a vymícháme dohladka. Směs vložíme do mísy, přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme pásy dlouhé asi 9 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 20 minut

(1 plech, během prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme)

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas podle návodu na obale, ale jen se 400 ml mléka a 70 g cukru. Přidáme žloutky a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme dohladka, postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a zašleháme. Náplň vložíme do cukrářského sáčku. Pečivo podélně rozřízneme a naneseme náplň. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

4

Na ozdobení připravíme polevu s vodou nebo mlékem podle návodu na obalea povrch Éclairs polijeme. Polevu necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Éclairs s marcipánovou polevou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 569 kJ
136 kcal
984 kJ
235 kcal
Tuky 9.09 g 15.67 g
Sacharidy 11.20 g 19.32 g
Bílkoviny 2.62 g 4.51 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek