Flag

Jahodovo-ořechový dezert

asi 6 porcí
Jednoduché
45
Letní svěží dezert stvořený pro párty a oslavy nebo na odpolední mlsání. Čerstvé jahody, Dort-želé a Jahodová náplň Dr. Oetker to je nejlepší kombinace.
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch můžeme také ozdobit půlkami ořechů a Toppingem Dr. Oetker.
Náš tip
Z receptu můžeme také připravit mini dortíčky, tak, že z upečeného korpusu vykrájíme kolečka, která vložíme do cukrářského kruhu a naplníme jahodovým želé a náplní.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
75 gořechy vlašské mleté
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
30 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
30 gmáslo změklé
Na náplň
450 gjahody
100 mldžus jahodový nebo voda
2 PLcukr
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
100 mldžus jahodový nebo voda
Na ozdobení
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
400 - 500 mlsmetana ke šlehání 33%
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (20 x 30 cm)
6 ksdezertní poháry
vykrajovací mini formičky různých tvarů např. kytičky
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme ořechy s kypřicím práškem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme vejce a máslo a šlehačem vyšleháme na hladké těsto. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus rozdrobíme a rozdělíme na dno pohárů.

3

Na přípravu náplně vložíme do hrnce očištěné a na kousky nakrájené jahody. Přidáme 100 ml jahodového džusu nebo vody a cukr a asi 5 minut na mírném ohni povaříme. Dort-želé rozpustíme ve 100 ml jahodového džusu nebo vody. Přidáme k jahodám a za stálého míchání ještě asi minutu povaříme. Část připraveného želé si nalijeme do nízké nádoby do výšky asi 1 cm a necháme ztuhnout v chladničce. Zbytek želé naneseme do pohárů na rozdrobené korpusy a necháme vychladnout.

4

Na ozdobení připravíme náplň se smetanou podle návodu na obale a naneseme na povrch vychladlých pohárů.

5

Ze želé vykrájíme různé tvary a ozdobíme povrch dezertu.

Náš tip

  • Povrch můžeme také ozdobit půlkami ořechů a Toppingem Dr. Oetker.
  • Z receptu můžeme také připravit mini dortíčky, tak, že z upečeného korpusu vykrájíme kolečka, která vložíme do cukrářského kruhu a naplníme jahodovým želé a náplní.