COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový dort Schwarzwald

(0)
4 5 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Neodolatelná slavnostní  kombinace chutí  

asi 12 porcí

pro zkušené 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový dort Schwarzwald

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

4 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
25 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
25 g Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

300 g jahody
50 g čokoláda mléčná
500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 zarovnaná PL cukr
2 PL griotka

Na ozdobení:

6 PL griotka
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
50 g čokoláda mléčná
350 g jahody

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem v míse elektrickým ručením šlehačem na středním stupni do pěny. Prosejeme mouku, kypřicí prášek, škrob, kakao a krátce vmícháme na nejnižším stupni do vaječné pěny. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

2

Okraj formy uvolníme a odstraníme, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku, odstraníme dno formy a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně překrojíme a spodní část korpusu položíme na dortový podnos.

3

Na přípravu náplně jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Čokoládu nasekáme na malé kousky nebo vytvoříme hoblinky. Elektrickým ručním šlehačem na středním stupni ušleháme smetanu ke šlehání se Smeta-fixem, vanilínovým cukrem a cukr dotuha. Krátce ručně vmícháme griotku. Polovinu smetany smícháme s čokoládou a do druhé poloviny vmícháme kousky jahod.

4

Spodní část korpusu pokapeme 2 PL griotky a potřeme smetanovou náplní s jahodami. Položíme střední část korpusu a pokapeme 2 PL griotky, potřeme smetanovou náplní s čokoládou. Zakryjeme poslední částí korpusu a pokapeme 2 PL griotky.

5

Na ozdobení vyšleháme smetanu ke šlehání s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Potřeme povrch i okraje dortu. Z čokolády vytvoříme hoblinky a obsypeme okraj dortu. Jahody omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky a dort ozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový dort Schwarzwald

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1650 kJ
394 kcal
678 kJ
162 kcal
Tuky 25.87 g 10.64 g
Sacharidy 35.75 g 14.71 g
Bílkoviny 6.60 g 2.72 g