COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový dort Schwarzwald

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Neodolatelná slavnostní  kombinace chutí  

O nás 12 porcí

předpokládáme zkušenost s pečením 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový dort Schwarzwald

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

4 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
25 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
25 g Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

300 g jahody
50 g čokoláda mléčná
500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 zarovnaná PL cukr
2 PL griotka

Na ozdobení:

6 PL griotka
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
50 g čokoláda mléčná
350 g jahody

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem v míse elektrickým ručením šlehačem na středním stupni do pěny. Prosejeme mouku, kypřicí prášek, škrob, kakao a krátce vmícháme na nejnižším stupni do vaječné pěny. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

2

Okraj formy uvolníme a odstraníme, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku, odstraníme dno formy a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně překrojíme a spodní část korpusu položíme na dortový podnos.

3

Na přípravu náplně jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Čokoládu nasekáme na malé kousky nebo vytvoříme hoblinky. Elektrickým ručním šlehačem na středním stupni ušleháme smetanu ke šlehání se Smeta-fixem, vanilínovým cukrem a cukr dotuha. Krátce ručně vmícháme griotku. Polovinu smetany smícháme s čokoládou a do druhé poloviny vmícháme kousky jahod.

4

Spodní část korpusu pokapeme 2 PL griotky a potřeme smetanovou náplní s jahodami. Položíme střední část korpusu a pokapeme 2 PL griotky, potřeme smetanovou náplní s čokoládou. Zakryjeme poslední částí korpusu a pokapeme 2 PL griotky.

5

Na ozdobení vyšleháme smetanu ke šlehání s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Potřeme povrch i okraje dortu. Z čokolády vytvoříme hoblinky a obsypeme okraj dortu. Jahody omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky a dort ozdobíme.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek