Jahodový dort Schwarzwald

(0)
4 10 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Neodolatelná slavnostní  kombinace chutí  

asi 12 porcí

pro zkušené 40 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Jahodový dort Schwarzwald

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

4 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
25 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
25 g Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

300 g jahody
50 g čokoláda mléčná
500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 zarovnaná PL cukr
2 PL griotka

Na ozdobení:

6 PL griotka
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
50 g čokoláda mléčná
350 g jahody

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem v míse elektrickým ručením šlehačem na středním stupni do pěny. Prosejeme mouku, kypřicí prášek, škrob, kakao a krátce vmícháme na nejnižším stupni do vaječné pěny. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

2

Okraj formy uvolníme a odstraníme, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku, odstraníme dno formy a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně překrojíme a spodní část korpusu položíme na dortový podnos.

3

Na přípravu náplně jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Čokoládu nasekáme na malé kousky nebo vytvoříme hoblinky. Elektrickým ručním šlehačem na středním stupni ušleháme smetanu ke šlehání se Smeta-fixem, vanilínovým cukrem a cukr dotuha. Krátce ručně vmícháme griotku. Polovinu smetany smícháme s čokoládou a do druhé poloviny vmícháme kousky jahod.

4

Spodní část korpusu pokapeme 2 PL griotky a potřeme smetanovou náplní s jahodami. Položíme střední část korpusu a pokapeme 2 PL griotky, potřeme smetanovou náplní s čokoládou. Zakryjeme poslední částí korpusu a pokapeme 2 PL griotky.

5

Na ozdobení vyšleháme smetanu ke šlehání s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Potřeme povrch i okraje dortu. Z čokolády vytvoříme hoblinky a obsypeme okraj dortu. Jahody omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky a dort ozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový dort Schwarzwald

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1650 kJ
394 kcal
678 kJ
162 kcal
Tuky 25.87 g 10.64 g
Sacharidy 35.75 g 14.71 g
Bílkoviny 6.60 g 2.72 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám