Flag

Karameloví šneci

12 kusů
Jednoduché
110
Drobné pečivo s mandlemi krásně vykyne díky Droždí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na náplň můžeme namísto mandlí použít lískové oříšky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
225 mlmléko polotučné
75 gmáslo
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
50 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
Na náplň
100 gmandle nasekané
50 gcukr
100 mlsmetana ke šlehání 33%
50 gmáslo
2 baleníPoleva mléčná Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
pánev
forma na muffiny
12 kusůpapírové košíčky na muffiny
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva mléčná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vejce a mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně opražíme na pánvi mandle. Přidáme cukr. Jakmile začne cukr hnědnout, přidáme opatrně smetanu a máslo a vymícháme dohladka. Náplň odstavíme a necháme zchladnout.

3

Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku na plát 35 × 35 cm. Těsto potřeme náplní a posypeme na kousky nasekanou polevou. Plát zavineme a ostrým nožem nakrájíme na 12 stejných dílů. Šneky přeneseme do formy vyložené papírovými košíčky řeznou stranou dolů. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Šneky necháme vychladnout.

Náš tip

  • Na náplň můžeme namísto mandlí použít lískové oříšky.