Flag

Kynuté makové květy

asi 14 kusů
Středně obtížné
130
Krásně vypadají a výborně chutnají kynuté kytičky s Makovou náplní Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
50 gcukr
špetkasůl
0,5 KLFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné vlažné
65 mlolej
2 ksžloutek
Na drobenku
35 gmouka polohrubá
25 gcukr
25 gmáslo změklé
Na náplň
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
50 mlmléko polotučné
Na potření a ozdobu
1 ksvejce slepičí
višně (mražené nebo kompotované)
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí a kůrou. Přidáme mléko, olej a žloutky a ručně vypracujeme dohladka. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 50 minut na teplém místě vykynout.

2

Na drobenku v míse smícháme mouku s cukrem a máslem a vypracujeme.

3

Makovou náplň smícháme s mlékem.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na 14 stejných dílů. Na pomoučené pracovní ploše z každého vytvoříme bochánek. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 10 minut kynout.  Následně je vytvarujeme do placiček a rozdělíme na ně makovou náplň. Zabalíme, spoje dobře přimáčkneme a spojem položíme na plech vyložený papírem na pečení. Prsty lehce rozmáčkneme a pomocí nůžek po celém obvodu 8 x nastřihneme do tvaru kytičky.

5

Povrch potřeme pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a do středu vložíme višni. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

6

Koláče necháme vychladnout.