Flag

Stracciatelové kostky s vanilkou

asi 16 porcí
Středně obtížné
40
Nepečený lahodný zákusek se sušenkovým korpusem a Černým kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na kropus
200 gmáslové sušenky
15 gČerné kakao Dr. Oetker
120 gmáslo rozpuštěné
Na náplň
100 gčokoláda hořká
1 kgjogurt bílý plnotučný řecký (pokojové teploty)
200 gmoučkový cukr
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 balíčkyŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
100 mlvoda studená
500 mlsmetana ke šlehání 33% (vychlazená)
Na ozdobení
100 gmaliny čerstvé
2 ksmáta čerstvá (větvičky)
Ještě potřebujeme
plech na pečení (20 x 30 cm) s vyšším okrajem
elektrický ruční šlehač
Picture - Černé kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu sušenky pomocí válečku rozdrtíme a vložíme do misky. Přidáme kakao a máslo a vypracujeme drobenkové těsto. Těsto naneseme rovnoměrně na dno plechu vyloženého papírem na pečení a přitiskneme.

2

Na přípravu náplně nastrouháme nahrubo čokoládu. V míse smícháme jogurt s cukrem a pastou. Želatinu v kastrůlku přelijeme vodou a necháme nabobtnat. Poté ji ohřejeme (nevaříme), aby se zcela rozpustila. Přidáme do ní 4 PL jogurtové náplně a důkladně zamícháme. Ihned nalijeme do zbylé náplně a zamícháme. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku vmícháme do jogurtové náplně a přimícháme čokoládu. Náplň rovnoměrně naneseme na korpus a uhladíme.

3

Povrch ozdobíme malinami a mátou a uložíme do chladničky ztuhnout.