Flag

Kynutý vánoční stromeček

asi 16 porcí
Jednoduché
20
sváteční snídaně
Přísady
Příprava
Náš tip
Vánoční máslo můžeme nahradit lískooříškovým krémem (např. Nutella). Sušené brusinky můžeme nahradit i jiným sušeným ovocem (např. meruňky, švestky a rozinky).
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažné
120 mlolej
100 gbrusinky sušených
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná KLAroma rumové Dr. Oetker
Na potření
2 PLmléko polotučné
2 PLmandle - jehliček
Na krém
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
150 gmáslo změklého
30 gmoučkový cukr
špetkasůl
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Těsto připravíme podle návodu na obale s droždím, vodou a olejem. Přidáme brusinky, vanilínový cukr a aroma a ručně vypracujeme dohladka. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

2

Vykynuté těsto krátce ručně prohněteme a na pomoučené pracovní desce vytvarujeme váleček, který rozdělíme na 16 stejně velkých kousků. Každý kousek vytvarujeme do podlouhlé žemličky. Na plech vyložený papírem na pečení poskládáme žemličky do tvaru stromečku (viz foto). Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme mlékem a ozdobíme mandlemi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Stromeček necháme vychladnout.

4

Na přípravu vánočního másla, rozpustíme polevu podle návodu na obale. V míse vyšleháme máslo s cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně za stálého šlehání zašleháme polevu.

Náš tip

  • Vánoční máslo můžeme nahradit lískooříškovým krémem (např. Nutella). Sušené brusinky můžeme nahradit i jiným sušeným ovocem (např. meruňky, švestky a rozinky).