COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Maková bábovka (bezlepková)

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pochutnejte si na makové bábovce bez mouky, s Třtinovým cukrem citrónovým a Holandským kakaem Dr. Oetker.

O nás 16 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Maková bábovka (bezlepková)

Na těsto:

250 g máslo změklé
70 g moučkový cukr
6 ks žloutek
1 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
6 ks bílek
špetka sůl
60 g cukr
300 g mák mletý
100 g ořechy lískové mleté pražené

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. V jiné míse vyšleháme bílky se solí a cukrem na tuhý sníh. Do žloutkové směsi střídavě ručně vmícháváme mák s ořechy a sníh a vymícháme dohladka.

2

Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 60 Minuty

3

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

4

Před podáváním bábovku posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Maková bábovka (bezlepková)

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1218kJ
291kcal
2340kJ
559kcal
Tuky 25.34g 48.72g
Sacharidy 14.76g 28.39g
Bílkoviny 5.17g 9.94g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek