COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Maková bábovka (bezlepková)

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pochutnejte si na makové bábovce bez mouky, s Třtinovým cukrem citrónovým a Holandským kakaem Dr. Oetker.

asi 16 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Maková bábovka (bezlepková)

Na těsto:

250 g máslo změklé
70 g moučkový cukr
6 ks žloutek
1 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
6 ks bílek
špetka sůl
60 g cukr
300 g mák mletý
100 g ořechy lískové mleté pražené

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. V jiné míse vyšleháme bílky se solí a cukrem na tuhý sníh. Do žloutkové směsi střídavě ručně vmícháváme mák s ořechy a sníh a vymícháme dohladka.

2

Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 60 minut

3

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

4

Před podáváním bábovku posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Maková bábovka (bezlepková)

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1218 kJ
291 kcal
2340 kJ
559 kcal
Tuky 25.34 g 48.72 g
Sacharidy 14.76 g 28.39 g
Bílkoviny 5.17 g 9.94 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek