COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Maková bábovka (bezlepková)

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pochutnejte si na makové bábovce bez mouky, s Třtinovým cukrem citrónovým a Holandským kakaem Dr. Oetker.

asi 16 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Maková bábovka (bezlepková)

Na těsto:

250 g máslo změklé
70 g moučkový cukr
6 ks žloutek
1 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
6 ks bílek
špetka sůl
60 g cukr
300 g mák mletý
100 g ořechy lískové mleté pražené

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. V jiné míse vyšleháme bílky se solí a cukrem na tuhý sníh. Do žloutkové směsi střídavě ručně vmícháváme mák s ořechy a sníh a vymícháme dohladka.

2

Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 60 minut

3

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

4

Před podáváním bábovku posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Maková bábovka (bezlepková)

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1218 kJ
291 kcal
2340 kJ
559 kcal
Tuky 25.34 g 48.72 g
Sacharidy 14.76 g 28.39 g
Bílkoviny 5.17 g 9.94 g