Flag

Maková bábovka (bezlepková)

asi 16 porcí
Jednoduché
100
Pochutnejte si na makové bábovce bez mouky, s Třtinovým cukrem citrónovým a Holandským kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Aby tento recept zůstal bezlepkový, musíme vymazanou formu vysypat moukou bez lepku, např. pohankovou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmáslo změklé
70 gmoučkový cukr
6 ksžloutek
1 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
6 ksbílek
špetkasůl
60 gcukr
300 g100% Mák mletý Dr. Oetker
100 gořechy lískové mleté pražené
Na ozdobení
2 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. V jiné míse vyšleháme bílky se solí a cukrem na tuhý sníh. Do žloutkové směsi střídavě ručně vmícháváme mák s ořechy a sníh a vymícháme dohladka.

2

Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

4

Před podáváním bábovku posypeme kakaem.

Náš tip

  • Aby tento recept zůstal bezlepkový, musíme vymazanou formu vysypat moukou bez lepku, např. pohankovou.