Flag

Maková bábovka s ořechy

asi 16 porcí
Jednoduché
60
Nadýchaná bábovka se 100% Mákem mletým a Finesse Citrónovou kůrou Dr. Oetker se hodí nejen k nedělnímu kafíčku.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksžloutek
110 gcukr třtinový
150 mlolej rostlinný
200 mlmléko polotučné
260 gšpaldová mouka hladká
100 g100% Mák mletý Dr. Oetker
2 KLKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
50 gořechy vlašské
4 ksbílek
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem šlehačem do pěny. Postupně zašleháme olej a mléko. Přidáme mouku s kypřicím práškem, mákem a citronovou kůrou a vymícháme dohladka. Přidáme nasekané ořechy. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Po upečení necháme bábovku 5 minut ve formě. Poté bábovku vyklopíme a necháme zcela vychladnout na kuchyňské mřížce.

3

Povrch posypeme moučkovým cukrem.