
Maková bábovka s vaječným likérem
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce (každé vejce asi minuty). Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a střídavě s mlékem krátce na nejnižším stupni zašleháme do směsi.
Makovou náplň nasypeme do mísy. Přidáme vejce a likér a metličkou vymícháme dohladka.
Těsto střídavě s náplní naplníme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 50 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Bábovku necháme zchladnout a vyklopíme z formy.
Na ozdobení nastrouháme část polevy na hoblinky (asi 2 PL). Zbylou polevu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni. Bábovku polijeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme zatuhnout.
Související recepty

Jablečný koláč se zakysanou smetanou

Cup cakes z Krtkova dortu

Bílkový biskupský chlebíček

Krtkův dort - Višňový sad

Maková bábovka s ořechy

Maková bábovka
