COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Malinoví motýlci

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Hravé

O nás 16 porcí

předpokládáme zkušenost s pečením 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Malinoví motýlci

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
papír na pečení

Na křehké těsto:

200 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
130 g máslo nebo margarín (změklé)

Na odpalované těsto:

330 ml voda
70 g máslo nebo margarín
špetka sůl
200 g hladká mouka
40 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
5 ks vejce
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

3 zarovnaná PL džem malinový
400 g maliny
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
40 g cukr
500 g tvaroh polotučný
50 g moučkový cukr
trochu citrónová šťáva (z 1 citrónu)
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%
100 ml voda (vlažná)

preparation

příprava

1

Na přípravu křehkého těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, cukr a vanilínový cukr. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené ploše na plát (30 x 40 cm). Pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech a na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 10 Minuty

2

Plát necháme na plechu vychladnout.

3

Na přípravu odpalovaného těsta svaříme v kastrůlku vodu s máslem nebo margarínem a sůl. Odstavíme z plotny a přidáme mouku smíchanou se škrobem. Vypracujeme hladké těsto, které zahříváme za stálého míchání po dobu asi 1 minuty („odpalujeme“). Těsto vložíme do mísy a postupně zapracujeme do těsta vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni. Kypřicí prášek zapracujeme do vychladlého těsta.

4

Z těsta odebereme 1/3 a rozetřeme pomocí stěrky na vymazaný plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě uvedené v bodě 1. Doba pečení je asi 20 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme! Plát stáhneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Stejným způsobem upečeme další 2 pláty z odpalovaného těsta.

5

Jeden plát odpalovaného těsta nakrájíme na 16 stejně velkých obdélníků, které napříč rozpůlíme. Vzniklé trojúhelníčky odložíme na pozdější použití.

6

Plát z křehkého těsta potřeme džemem. Přiložíme plát z odpalovaného těsta a lehce přitlačíme. Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného míchání necháme vychladnout. Smícháme tvaroh, moučkový cukr, šťávu a vmícháme do pudingu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do směsi. ½ náplně rozetřeme na plát, posypeme 200 g malin a přiložíme zbylý plát. Druhou polovinu náplně rovnoměrně rozetřeme po povrchu.

7

Moučník ozdobíme trojúhelníčky a malinami podle obrázku. Podáváme nejlépe druhý den po odležení.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek