Flag

Mandlový sen

asi 25 kusů
Jednoduché
20
Mandlové dokonalé jednohubky, které se stanou oblíbeným vánočním cukrovím.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na hmotu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
200 gmandle pražené (nudličky)
Na krém
100 mlsmetana ke šlehání 33%
150 gčokoláda bílá
50 gčokoláda mléčná
2 KLAroma mandlové Dr. Oetker
80 gmargarín
3 PLčokoládový likér
Na polití a posypání
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
mandlové plátky pražené
Ještě potřebujeme
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Aroma mandlové Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu hmoty polevu rozpustíme podle návodu na obale. Do polevy nasypeme mandlové nudličky a dobře promícháme. Pomocí polévkové lžíce naneseme na papír na pečení malé hromádky a necháme zatuhnout.

2

Na přípravu krému v kastrůlku svaříme smetanu. Odstavíme a nalámeme do ní čokolády. Mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté přidáme aroma a margarín a necháme za občasného zamíchání vychladnout. Přidáme likér a metličkou vymícháme do pěny.  Krém naplníme do cukrářského sáčku a na mandlové hromádky nastříkáme pusinky. Uložíme asi na hodinu do chladničky zatuhnout.

3

Polevu připravíme podle návodu na obale a pusinky v ní namáčíme a ihned posypeme mandlovými plátky. Necháme v chladničce ztuhnout.


Uchováváme v chladničce.