Flag

Mini bábovky s jahodovým želé

6 porcí
Jednoduché
20
Lehký, osvěžující letní dezert s Dort-želé červeným Dr. Oetker s čerstvými jahodami v mini provedení.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
250 gjahody čerstvé
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
2 zarovnaných PLcukr
250 gzakysaná smetana
100 gjogurt bílý polotučný
2 zarovnaných PLmoučkový cukr
1 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
šťáva z limetky
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
6 ksformičky na minibábovičky silikonové
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
1

Na přípravu mini bábovek v hrnci rozmixujeme jahody pomocí ponorného mixéru,  přidáme dort-želé, 2 PL cukru a za stálého míchání přivedeme do varu. Vaříme asi 1 minutu. Želé plníme vždy do poloviny formičky a necháme ztuhnout.

2

V míse smícháme zakysanou smetanu s jogurtem, moučkovým cukrem, třtinovým, citrónovou kůrou a limetkovou šťávou. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Rozdělíme do mini bábovek na ztuhlé želé a dezert vložíme do chladničky alespoň na 1 hodinu ztuhnout.

3

Mini bábovky opatrně vyklopíme a servírujeme.