COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Mini bábovky s jahodovým želé

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lehký, osvěžující letní dezert s Dort-želé červeným Dr. Oetker s čerstvými jahodami v mini provedení.

6 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Mini bábovky s jahodovým želé

Přísady:

250 g jahody čerstvé
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
2 zarovnaných PL cukr
250 g zakysaná smetana
100 g jogurt bílý polotučný
2 zarovnaných PL moučkový cukr
1 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
šťáva z limetky
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
6 ks formičky na minibábovičky silikonové

preparation

příprava

1

Na přípravu mini bábovek v hrnci rozmixujeme jahody pomocí ponorného mixéru,  přidáme dort-želé, 2 PL cukru a za stálého míchání přivedeme do varu. Vaříme asi 1 minutu. Želé plníme vždy do poloviny formičky a necháme ztuhnout.

2

V míse smícháme zakysanou smetanu s jogurtem, moučkovým cukrem, třtinovým, citrónovou kůrou a limetkovou šťávou. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Rozdělíme do mini bábovek na ztuhlé želé a dezert vložíme do chladničky alespoň na 1 hodinu ztuhnout.

3

Mini bábovky opatrně vyklopíme a servírujeme.

Nutriční hodnoty na recept Mini bábovky s jahodovým želé

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 695 kJ
166 kcal
502 kJ
120 kcal
Tuky 6.69 g 4.82 g
Sacharidy 24.11 g 17.35 g
Bílkoviny 3.51 g 2.52 g