COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Řepný aspik

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Delikátní zeleninový předkrm s Vega gelem Dr. Oetker vás ohromí nejen svou barvou.

asi 8 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Řepný aspik

Na aspik:

1 ks červená řepa salátová nahrubo nastrouhaná
0,5 KL kmín římský
1 KL citrónová šťáva
2 větévky tymián
250 ml voda
300 ml kokosové mléko plechovka
2 balíčky VEGA Gel Dr. Oetker
300 ml voda
1 PL pažitka čerstvá nasekaná
sůl dle chuti
pepř dle chuti

Na přílohu:

4 ks vejce vařené
250 g jogurt bílý plnotučný
pažitka čerstvá nasekaná

Ještě potřebujeme:

8 ks misky
trochu olej na vymazání

preparation

příprava

1

Na přípravu aspiku vložíme řepu do hrnce. Přidáme kmín, šťávu, tymián a vodu a asi 2 minuty povaříme. Odstavíme a necháme mírně zchladnout. Poté přelijeme do mísy na váze a do 700 g dolijeme kokosové mléko. Vega gel smícháme s vodou, nalijeme do kastrůlku a přivedeme do varu. Povaříme asi 1 minutu a ihned nalijeme ke směsi a důkladně promícháme. Dochutíme pažitkou, solí, pepřem a ihned nalijeme do mističek vymazaných olejem. Vložíme do chladničky ztuhnout na 1-2 hodiny.

2

Po zatuhnutí vyklopíme aspik na talířek a podáváme s uvařeným vejcem a jogurtem smíchaným s pažitkou.

Nutriční hodnoty na recept Řepný aspik

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 348 kJ
83 kcal
176 kJ
42 kcal
Tuky 4.92 g 2.48 g
Sacharidy 3.66 g 1.85 g
Bílkoviny 5.78 g 2.92 g