Flag

Rychlá maková bábovka

16 porcí
Jednoduché
80
Tak výbornou a tak rychle připravenou bábovku z naší Bábovky Dr. Oetker musíte vyzkoušet. Je makově dokonalá!
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch bábovky můžeme pocukrovat nebo polít Polevou Dr. Oetker.
Náš tip
Pro vylepšení bábovky můžeme do těsta přidat nadrobno nakrájené sušené švestky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBábovka Dr. Oetker
350 mlvoda
120 mlolej
1 balíček100% Mák mletý Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Bábovka Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
1

Těsto připravíme podle návodu na obale bábovky, přidáme mák a promícháme.

2

Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

3

Bábovku necháme ve formě asi 10 minut zchladnout a poté ji vyklopíme.

Náš tip

  • Povrch bábovky můžeme pocukrovat nebo polít Polevou Dr. Oetker.
  • Pro vylepšení bábovky můžeme do těsta přidat nadrobno nakrájené sušené švestky.