COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rychlé rohlíčky plněné čokoládou

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

ke kávě, čaji nebo pro děti

asi 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rychlé rohlíčky plněné čokoládou

Na těsto:

1 balení Droždí pekařské čerstvé Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukr
2 PL mouka polohrubá
300 ml mléko polotučné vlažného
550 g mouka polohrubá
70 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
50 g máslo rozpuštěného

Na náplň:

2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker

Na potření:

1 ks vejce

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nadrobíme droždí s cukrem do misky, přidáme mouku, zalijeme 1/3 vlažného mléka a necháme pár minut na teplém místě vzejít kvásek.

2

Čokoládovou polevu rozpustíme podle návodu na obale ve vodní lázni.

3

Do mísy s kváskem přilijeme zbytek mléka, přidáme mouku, cukr, vanilínový cukr a sůl a vařečkou vypracujeme těsto. Ke konci hnětení přidáme rozpuštěné máslo a důkladně vypracujeme dohladka.

4

Nenecháváme kynout, ale ihned vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, rozdělíme na tři díly, vytvarujeme bochánky a každý bochánek rozválíme na kulatý plát silný asi 1 cm. Rádýlkem každý plát rozdělíme na osm dílů ve tvaru trojúhelníku.

5

Odstřihneme růžek u sáčku s rozpuštěnou čokoládovou polevou a na každý trojúhelníček naneseme malé množství čokolády.

6

Trojúhelníky stočíme, lehce ohneme do tvaru rohlíčků, dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

7

Po upečení sejmeme z plechu a necháme vychladnout

Nutriční hodnoty na recept Rychlé rohlíčky plněné čokoládou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 749 kJ
179 kcal
1336 kJ
319 kcal
Tuky 5.99 g 10.70 g
Sacharidy 27.95 g 49.91 g
Bílkoviny 3.13 g 5.59 g