Flag

Sněhulák

asi 12 porcí
Středně obtížné
100
Roztomilý, smějící se sněhulák z Red Velvetu a Fondánu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníRed Velvet dort Dr. Oetker
125 mlsmetana ke šlehání 33%
3 ksvejce slepičí
Na krém
125 mlsmetana ke šlehání 33%
200 gzakysaná smetana
Na ozdobení
2 baleníFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Red Velvet dort Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
1

V míse vyšleháme směs na těsto se smetanou a vejci šlehačem na nejvyšším stupni dohladka podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému vyšleháme směs na krém se smetanou a zakysanou smetanou podle návodu na obale.

4

Korpus jednou podélně rozřízneme a polovinou krému potřeme spodní díl korpusu. Zakryjeme vrchním dílem a zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu. Uložíme asi na hodinu do chladničky.

5

Jeden a půl balíčku fondánu vyválíme pomocí válečku na pracovní ploše pocukrované moučkovým cukrem na plát asi na ø 35 cm a povrch a strany dortu jím potáhneme. Ostrým nožem odkrojíme přebytečný fondán a vytvoříme bambuli a malé oči, případně vykrájíme vločky. Větší část zbylého fondánu obarvíme na červeno a vytvoříme sněhulákovi čepici a nos a položíme na povrch dortu. Zbytek fondánu obarvíme na černo a vytvoříme pusu a oči. Dozdobíme vločkami nebo podle vlastní fantazie.