COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Srbský krémeš

Chutná varianta oblíbeného moučníku s krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker dodala paní Eva Popíková ze Slovenska.

O nás 24 porcí

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Srbský krémeš

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

7 ks žloutek
200 g cukr
200 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
75 ml voda vlažná
2 PL džem meruňkový

Na krém:

7 ks bílek
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
600 ml mléko polotučné
100 g cukr

Na ozdobení:

500 ml smetana ke šlehání 33%
3 zarovnaná PL cukr
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
50 g strouhaná čokoláda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a vodu a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a stejnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 20 Minuty

2

Plát necháme zchladnout a poté ho potřeme džemem.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Zlatý klas uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě horký ho vmícháme do tuhého sněhu. Krém nalijeme na korpus a uložíme do chladničky ztuhnout.

4

Na ozdobení ušleháme smetanu s cukrem a Smeta-fixem dotuha. Šlehačku naneseme na ztuhlý krém a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch nastrouháme čokoládu.

Nutriční hodnoty na recept Srbský krémeš

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 741kJ
177kcal
255kJ
61kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek