Flag

Srbský krémeš

asi 24 porcí
Jednoduché
70
Chutná varianta oblíbeného moučníku s krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker dodala paní Eva Popíková ze Slovenska.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
7 ksžloutek
200 gcukr
200 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
75 mlvoda vlažná
2 PLdžem meruňkový
Na krém
7 ksbílek
2 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
600 mlmléko polotučné
100 gcukr
Na ozdobení
500 mlsmetana ke šlehání 33%
3 zarovnané PLcukr
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
50 gstrouhaná čokoláda
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a vodu a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a stejnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Plát necháme zchladnout a poté ho potřeme džemem.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Zlatý klas uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě horký ho vmícháme do tuhého sněhu. Krém nalijeme na korpus a uložíme do chladničky ztuhnout.

4

Na ozdobení ušleháme smetanu s cukrem a Smeta-fixem dotuha. Šlehačku naneseme na ztuhlý krém a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch nastrouháme čokoládu.