COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Srdíčko z lásky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

udělá radost

asi 12 porcí

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Srdíčko z lásky

Ještě potřebujeme:

forma ve tvaru srdce (Ø 22-24 cm)

Na těsto:

175 g máslo změkklé
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 ks vejce
300 g mouka polohrubá
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 ml mléko polotučné

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
lentilky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce – každé šleháme asi 1/2 minuty. Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme mléko a ve dvou dávkách pomalu zašleháme do ušlehané hmoty.

2

Formu na srdce vymažeme a vysypeme moukou a těsto nalijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 60 minut

3

Po upečení necháme korpus 10 minut vychladnout ve formě. Pak nožem uvolníme okraj formy, korpus položíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.

4

Polevu připravíme podle návodu na obale a potřeme jí rovnoměrně srdce. Dozdobíme kytičkami z lentilek .

Nutriční hodnoty na recept Srdíčko z lásky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1361 kJ
325 kcal
1583 kJ
378 kcal
Tuky 17.70 g 20.58 g
Sacharidy 37.54 g 43.65 g
Bílkoviny 4.66 g 5.42 g