Flag

Švestkový koláč s marcipánem

12 porcí
Jednoduché
50
Dokonalé propojení chutí Marcipánu, Třtinového cukru s rumovou příchutí Dr. Oetker a švestek. To musíte vyzkoušet!
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo švestek můžeme použít jablka.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
300 gšvestky
citrónová šťáva z 1 citrónu
1 balíčekTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
Na těsto
200 glistové těsto
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně švestky nakrájíme na měsíčky. Vložíme do hrnce, přidáme šťávu z citrónu a cukr a krátce podusíme. Poté rovnoměrně rozložíme do máslem vymazané dortové formy. Marcipán na pracovní ploše vysypané moučkovým cukrem vyválíme pomocí válečku na plát o ø 26 cm a položíme na švestky.

2

Z listového těsta vyválíme plát o ø 26 cm a naneseme na marcipán. Povrch pomocí vidličky propícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Koláč necháme mírně zchladnout. Oddělíme nožem od formy a vyklopíme na podnos. Stáhneme papír a necháme vychladnout.

Náš tip

  • Místo švestek můžeme použít jablka.