Drobenku připravíme tak, že v míse smícháme mouku se skořicovým cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme.
Na těsto v míse smícháme mouku s droždím a cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 50 minut kynout. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujeme placičky o ø asi 12 cm. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.
Na povrch poklademe vypeckované půlky švestek řeznou stranou nahoru a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Koláče podáváme vlažné nebo vychladlé.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení