Flag

Švestkové koláče

8 kusů
Jednoduché
90
Kynuté koláče se švestkami krásně vykynou s pomocí Droždí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na drobenku
100 ghladká mouka
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
75 gmáslo změklé
Na těsto
350 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
50 gcukr
150 mlmléko polotučné vlažné
50 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
Na obložení
800 gšvestky
Ještě potřebujeme
plech na pečení
papír na pečení
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Drobenku připravíme tak, že v míse smícháme mouku se skořicovým cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme.

2

Na těsto v míse smícháme mouku s droždím a cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 50 minut kynout. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvarujeme placičky o ø asi 12 cm. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.

3

Na povrch poklademe vypeckované půlky švestek řeznou stranou nahoru a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Koláče podáváme vlažné nebo vychladlé.