Flag

Tvarohový krémovník

24 kusů
Středně obtížné
90
Oblíbený tvarohový moučník pro každou příležitost.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
220 gmouka polohrubá
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
120 gmoučkový cukr
1 ksvejce slepičí
2 ksžloutek
120 gmáslo změklé
Na náplň
500 mlmléko polotučné
500 gtvaroh polotučný
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
150 mlolej
1 ksvejce slepičí
3 ksžloutek
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
5 ksbílek
5 zarovnaných PLcukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme vejce, žloutky a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto uložíme asi na 30 minut do chladničky. Poté těsto na pomočené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme na dno vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně v míse vyšleháme mléko s tvarohem, pudingovým práškem, olejem, vejci, žloutky a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Náplň naneseme na těsto a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Z bílků a cukru vyšleháme ve vodní lázni elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Sníh natřeme na horký moučník a pomocí vidličky vytvoříme vlnky. Moučník vložíme krátce zpět do trouby, nejlépe pod gril, aby sníh dostal mírně hnědavou barvu.

4

Moučník necháme vychladnout.