COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tvarohový krémovník

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Oblíbený tvarohový moučník pro každou příležitost.

24 kusů

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Tvarohový krémovník

Na těsto:

220 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
120 g moučkový cukr
1 ks vejce
2 ks žloutek
120 g máslo změklé

Na náplň:

500 ml mléko polotučné
500 g tvaroh polotučný
1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
150 ml olej
1 ks vejce
3 ks žloutek
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
5 ks bílek
5 zarovnaných PL cukr

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme vejce, žloutky a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto uložíme asi na 30 minut do chladničky. Poté těsto na pomočené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme na dno vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně v míse vyšleháme mléko s tvarohem, pudingovým práškem, olejem, vejci, žloutky a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Náplň naneseme na těsto a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 40 minut

3

Z bílků a cukru vyšleháme ve vodní lázni elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Sníh natřeme na horký moučník a pomocí vidličky vytvoříme vlnky. Moučník vložíme krátce zpět do trouby, nejlépe pod gril, aby sníh dostal mírně hnědavou barvu.

4

Moučník necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Tvarohový krémovník

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 821 kJ
196 kcal
1055 kJ
252 kcal
Tuky 12.04 g 15.43 g
Sacharidy 17.95 g 23.01 g
Bílkoviny 4.60 g 5.90 g