Flag

Exotické mini větrníky

asi 18 kusů
Středně obtížné
50
Mini větrníky plněné exotickým ovocem a vanilkovým krémem se Třtinovým cukrem mletý vanilkový lusk Dr. Oetker jsou vynikající pro každou příležitost.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
75 mlvoda
30 gmáslo
50 ghladká mouka
1 zarovnaná PLGustin bez lepku Dr. Oetker
špetkasůl
2 ksvejce slepičí
Na krém
2 ksgranátové jablko
50 gkumkvát
1 kskiwi
1 zarovnaná KLGustin bez lepku Dr. Oetker
1 balíčekTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
125 gzakysaná smetana
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Na ozdobení
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou (Ø asi 0,5 cm)
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku vodu s máslem přivedeme do varu. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a solí a vymícháme dohladka. Směs vložíme do mísy, přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na vymazaný plech tvoříme malé větrníčky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Větrníčky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně rozpůlíme granátová jablka a vydlabeme z nich zrníčka. Z poloviny zrníček vymačkáme šťávu a doplníme ji do 150 ml vodou. Kumguaty nakrájíme na malé kousky. Do kastrůlku nalijeme 75 ml šťávy a v 75 ml rozmícháme škrob, cukr a třtinový cukr. Do kastrůlku vložíme kumguaty a přivedeme do varu. Poté přilijeme směs a asi minutu povaříme. Odstavíme, vmícháme zrníčka a na kousky nakrájené kiwi a necháme vychladnout.

4

Větrníčky podélně rozřízneme a na spodní díly rozdělíme náplň. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a naneseme na náplň. Horním dílem zakryjeme a povrch větrníčků pocukrujeme.  Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.